Obavještenje: Ljetna škola intelektualnog vlasništva u Hrvatskoj

 

Državni zavod za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske (DZIV) od 2008. godine organizira međunarodnu Ljetnu školu intelektualnog vlasništva u Hrvatskoj u saradnji sa Svjetskom organizacijom za intelektualno vlasništvo (WIPO). 

WIPO-va Ljetna škola za intelektualno vlasništvo u Hrvatskoj jedna je od nekoliko ljetnih škola koje se održavaju u različitim dijelovima svijeta prema programu izvorne Ljetne škole intelektualnog vlasništva WIPO-a koja se održava u sjedištu WIPO-a u Ženevi. Program traje dvije sedmice i održava se na engleskom jeziku, a broj polaznika je ograničen na 30. Program Ljetne škole obuhvaća najvažnija područja intelektualnog vlasništva, a provodi se putem predavanja, prikaza slučaja, vježbi i grupnih rasprava. Po uspješnom završetku škole učesnici dobivaju certifikat o učestvovanju. Cilj Ljetne škole je pružiti mogućnost domaćim i stranim studentima viših godina studija te mladim stručnjacima da steknu više znanja o intelektualnom vlasništvu i da shvate njegovu vrijednost kao pokretača privrednog, socijalnog, kulturnog i tehnološkog razvoja. 

Ovogodišnja 8. po redu Ljetna škola održaće se u Zagrebu, u periodu od 27. maja do 7. juna 2019. u saradnji sa Univerzitetom u Zagrebu.

Za sve dodatne informacije link je http://www.dziv.hr/en/news/wipo-croatia-summer-school-on-intellectual-property-in-zagreb-croatia,3671.html.