Jordan pristupio sistemima TMview i DesignView

 

Od 23. aprila 2018. Uprava za zaštitu industrijskog vlasništva pri Ministarstvu industrije, trgovine i snabdijevanja (IPPD) Jordana omogućila je pristup podacima o svojim žigovima i dizajnu putem alata za pretraživanje TMview i DesignView.

Integracija IPPD-a konkretan je rezultat programa Međunarodne saradnje koji vodi Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) u saradnji sa svojim međunarodnim partnerima.

Uz IPPD, i sistem TMview i sistem DesignView sada sadrže podatke iz ukupno 64 ureda svaki.

Uz više od 146.000 žigova pridodanih iz IPPD-a, TMview sada pruža informacije i pristup do ukupno više od 49,1 miliona žigova. DesignView sada sadrži više od 13,5 miliona dizajna, uključujući preko 2.100 iz IPPD-a.

Od uvođenja sistema TMview 13. aprila 2010. obavljeno je više od 41,5 miliona pretraživanja iz 160 različitih zemalja, s korisnicima iz Španije, Njemačke i Italije kao najčešćim posjetiocima. Sistem DesignView pokrenut je 19. novembra 2012. i otad je obavljeno više od 3,5 miliona pretraživanja iz 161 različite zemlje, s korisnicima iz Njemačke, Ujedinjenog Kraljevstva i Španije kao najčešćim posjetiocima.

Više o tome možete saznati na www.tmdn.org