Potpisan memorandum o saradnji sa Zavodom za intelektualnu svojinu Crne Gore

 

Podgorica, 28. maja 2018. – Direktor Instituta za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine Josip Merdžo i direktorica Zavoda za intelektualnu svojinu Crne Gore Valentina Radulović-Šćepanović potpisali su danas u Podgorici Memorandum o bilateralnoj saradnji, s ciljem daljeg razvoja saradnje dviju institucija u području intelektualnog vlasništva i područjima od zajedničkog interesa i koristi.

Saradnja između ovih dviju institucija provodiće se, između ostalog, kroz obuke, sastanke stručnjaka za intelektualno vlasništvo, razmjenu iskustava u vezi s procesom pristupanja Europskoj uniji, razmjenu iskustava o pravima intelektualnog vlasništva i kroz pripremu propisa u cilju ispunjenja zahtjeva međunarodnih konvencija i ugovora.

Memorandum je potpisan u okviru svečanosti obilježavanja 10. godina rada Zavoda za intelektualnu svojinu Crne Gore, održane u Crnogorskom narodnom pozorištu. Svečanosti su, među ostalim, prisustvovali predstavnici Vlade Crne Gore, Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO) i Europskog ureda za patente (EPO).