Banja Luka: Održan sastanak o Strategiji razvoja intelektualnog vlasništva

 

Banja Luka, 11. ožujka 2019. - Sastanak o temi „Strategija razvoja intelektualnog vlasništva u Bosni i Hercegovini 2020. - 2025. godina“ održan je 11. ožujka 2019. godine u prostorijama Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci.

Na sastanku se, između ostalog, razgovaralo o pravima zaštite intelektualnog vlasništva na Univerzitetu, kao i o mogućim pobolјšanjima, kako bi se postigli što veći cilјevi, priopćeno je iz Univerziteta.

Stručni tim Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo  izrazio je zadovolјstvo na doprinosu Univerziteta u Banjoj Luci u izradi Strategije i nastojanjima da pobolјša već postojeće uvjete u ovom području.

Sastanku su u ime Univerziteta u Banjoj Luci nazočili prof. dr. Strain Posavljak, prorektor za nastavu i studentska pitanja, mr. Đorđe Markez, glavni tajnik, Predrag Govedarica, viši stručni suradnik za razvoj poduzetništva i Dijana Bilanović, stručni suradnik – projekt menadžer.

U ime Instituta za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine nazočni su bili Ljubica Kozić, zamjenica ravnatelja i  Vesna Vuletić Bebek iz Sektora za razvoj sustava intelektualnog vlasništva.

U ime Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO) na sastanku su bili Silvija Trpkovska, ekspert za izradu Strategije, Romana Matanovac-Vučković, ekspert za izradu Strategije, Želјko Topić, ekspert za izradu Strategije i Jovan Šarac, ekspert za izradu Strategije.