Svjetski dan intelektualnog vlasništva

 

Mostar, 23. travnja, 2019. - Institut za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine obilježiti će Svjetski dan intelektualnog vlasništva, 26. travnja 2019. godine.

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana intelektualnog vlasništva, Institut za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine organizirati će Dan otvorenih vrata Instituta.

U sjedištu Instituta u Mostaru, u zgradi zajedničkih institucija, na adresi Kneza Domagoja bb, kao i u ispostavama u Sarajevu (Hamdije Ćemerlića 2/XVIII – zgrada Energoinvesta) i Banjaluci (Akademika Jovana Surutke 13/III) bit će održan Dan otvorenih vrata, tijekom kojeg će djelatnici Instituta, u vremenu od 9 do 12 sati, svima zainteresiranima pružati informacije o intelektualnom vlasništvu i njegovoj zaštiti.

Godine 2000. zemlje članice Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO) odredile su 26. travnja - dan na koji je WIPO konvencija stupila na snagu 1970. - kao Svjetski dan intelektualnog vlasništva s ciljem povećanja općeg razumijevanja prava intelektualnog vlasništva.