EUIPO čestitao Institutu na usvajanju HDB-a

 

Mostar, 14. svibnja 2019. - Izvršni direktor Ureda Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) Christian Archambeau čestitao je Institutu za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine na korištenju popisa pojmova iz usklađene baze podataka u TMclassu.

„S velikim zadovoljstvom vam zahvaljujemo na dosadašnjim naporima u našim zajedničkim bilateralnim aktivnostima definiranim u našem Planu rada za 2019. Posebno želimo izraziti naše najiskrenije čestitke cijelom timu Instituta za izvrstan rad vašeg osoblja, posebno u prevoditeljskom radu na popisu roba i usluga iz usklađene baze podataka (HDB)“, piše Archambeau u čestitki upućenoj direktoru Instituta za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine Josipu Merdži.

Nakon odluke Instituta da koristi HDB, sada pet ureda za intelektualno vlasništvo izvan EU-a koristi i prihvaća pojmove iz ove baze podataka. „Međutim, ovo je prva verzija HDB-a na jeziku izvan EU-a i želio bih izraziti svoje veliko zadovoljstvo ovim opipljivim rezultatom naše bilateralne suradnje", piše izvršni direktor EUIPO-a u čestitki.

Od 6. svibnja 2019. Institut za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine (IIP-BIH) koristi popis roba i usluga iz usklađene baze podataka (HDB) u TMclassu.