Poboljšani TMview u beta verziji

 

Mostar, 16. listopada 2019. - Poboljšana beta verzija TMview-a sada je dostupna uz originalno sučelje, kao dio planiranog poboljšanja najveće besplatne svjetske tražilice za žigove.

Značajno je poboljšan sustav prikaza i kategorizacije rezultata pretraživanja koji omogućava prikazivanje rezultata prema relevantnosti za pojmove pretraživanja.

Pretraga ima širok skup kriterija koji se mogu personalizirati i segmentirati za brže i učinkovitije pretraživanje. Prethodnim pretragama može se pristupiti izravno s početne stranice.

Nova značajka u beta verziji omogućuje odabir dva ili više žigova koji se stavljaju jedan pored drugog za potrebe usporedbe. Korisnici također mogu lako izvesti rezultate pretraživanja u PDF, Excel i Word formate. U pravne svrhe, izvorna verzija TMview-a i dalje se smatra važećim izvorom informacija pri izvlačenju dokumentacije koju treba predstaviti EUIPO-u radi potvrde ranijeg žiga.

Poveznica za poboljšanu beta verziju TMview-a je sljedeća: https://www.tmdn.org/tmview/beta/#/tmview

Beta verzija radit će zajedno s izvornom verzijom tijekom cijele 2020. godine i bit će dostupna na engleskom, francuskom, njemačkom, španjolskom i talijanskom jeziku. Svi su korisnici pozvani da pošalju povratne informacije klikom na opciju „Vaše povratne informacije“ na dnu stranice. Razvojni tim će doprinos uvelike pozdraviti jer će to pomoći daljnjem poboljšanju TMview-a u korist korisnika, priopćio je Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO).

Poboljšanja su temeljni dio aktivnosti europske suradnje EUIPO-a u okviru Strateškog plana 2020., a razvijena su u suradnji s nacionalnim i regionalnim uredima za intelektualno vlasništvo EU-a.

TMview je pokrenut 2010. godine, dostupan je na 36 različitih jezika i trenutačno sadrži više od 53 milijuna žigova.