Razmijenjena iskustva i prakse u području patenata sa Zavodom Crne Gore

 

Mostar, 1. prosinca 2017. – Izaslanstvo Zavoda za intelektualnu svojinu Crne Gore boravilo je 28. i 29. studenoga 2017. u studijskom posjetu u sjedištu Instituta za intelektualno vlasništvo BiH u Mostaru.

Na početku posjeta, pozdravnu riječ održao je ravnatelj Instituta za intelektualno vlasništvo BiH Josip Merdžo, koji je također predstavio strukturu, mjerodavnost i aktivnosti Instituta. Zavod za intelektualnu svojinu Crne Gore domaćinima je predstavila Valentina Radulović Šćepanović, vršiteljica dužnosti ravnateljice Zavoda.

Stanko Čolak, stručni suradnik za patentno pravo u Institutu za intelektualno vlasništvo BiH održao je prezentaciju o postupku i obradi PCT prijava koje su podnesene kod Instituta.

U nastavku rada, razmijenjena su iskustva i prakse u području patenata.

Drugog dana posjeta razgovarano je o konkretnim primjerima i pitanjima koja se otvaraju tijekom obrade prijava i zahtjeva za upis proširenih europskih patenata.

Dvodnevnim studijskim posjetom izaslanstva Zavoda za intelektualnu svojinu Crne Gore Institutu za intelektualno vlasništvo BiH nastavljena je dosadašnja izvanredna suradnja dviju institucija.