Mostar: Održan seminar o ulozi visokoškolskih institucija u sustavu intelektualnog vlasništva

 

Mostar, 8. prosinca 2017. - Seminar pod nazivom „Uloga visokoškolskih institucija u sustavu intelektualnog vlasništva i načini reguliranja prava intelektualnog vlasništva“ održan je u četvrtak, 7. prosinca 2017. u prostorijama Fakulteta informacijskih tehnologija Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Na početku seminara, pozdravna obraćanja studentima i predstavnicima javnih visokoškolskih ustanova iz Bosne i Hercegovine uputili su Josip Merdžo, ravnatelj Instituta za intelektualno vlasništvo BiH, doc. dr. Zanin Vejzović, prodekan za nastavu Fakulteta informacijskih tehnologija i dr. sc. Elvir Zlomušica, prorektor za znanost i znanstveno-istraživački rad Univerziteta „Džemal Bijedić“.

U okviru tematskih prezentacija, o značaju definiranja politika intelektualnog vlasništva na sveučilištima i razvojno-istraživačkim institucijama govorila je Dragana Marić Mešić, stručna suradnica za patente u Institutu za intelektualno vlasništvo BiH, metode i načine zaštite izuma u oblasti informatičkih tehnologija prezentirao je Alen Dedović, viši savjetnik – patentni ispitivač Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske, dok su o praćenju stanja tehnike u pojedinim oblastima i pretraživanju baza govorili Srećko Rikalo, viši stručni suradnik za patente i Spomenka Šego, stručna suradnica za patente iz Instituta za intelektualno vlasništvo BiH.

Na kraju seminara nazočni su imali priliku postavljati pitanja o prezentiranim temama iz područja intelektualnog vlasništva.