Generalni direktor Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO) u posjetu BiH 14. i 15. ožujka

 

Mostar, 9. ožujka 2018. - Generalni direktor Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO) Francis Gurry boravit će u službenom posjetu Bosni i Hercegovini u srijedu, 14. i četvrtak, 15. ožujka 2018.

Tijekom dvodnevnog boravka u Sarajevu generalni direktor Gurry sastat će se s najvišim dužnosnicima Bosne i Hercegovine i održati predavanje o temi „Uloga intelektualnog vlasništva u modernoj ekonomiji“ u amfiteatru Mašinskog fakulteta u Sarajevu.

Planirano je da se sastane s članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem, dopredsjedateljem Vijeća ministara BiH i ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirkom Šarovićem, članovima kolegija Parlamentarne skupštine BiH i ravnateljem Instituta za intelektualno vlasništvo BiH Josipom Merdžom.

Francis Gurry nalazi se na čelu WIPO-a kao generalni direktor od 1. listopada 2008. godine. U svibnju 2014. imenovan je na drugi šestogodišnji mandat koji traje do rujna 2020. godine. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Melbourneu, doktorirao na Sveučilištu u Cambridgeu, počasni je profesor i ima počasne doktorate sa univerziteta u većem broju zemalјa.

Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo (WIPO) je agencija Ujedinjenih naroda koja predstavlja globalni forum za usluge intelektualnog vlasništva, politiku, informacije i suradnju. WIPO broji 191 državu članicu i Bosna i Hercegovina je punopravna članica te organizacije.