Veleposlanica Lucija Ljubić sudjelovala na sastanku Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO)

 

Mostar, 16. travnja 2018. - Stalna predstavnica Misije Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim narodima i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi veleposlanica Lucija Ljubić sudjelovala je 13. travnja 2018. godine u Ženevi na sastanku Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO) u povodu prezentiranja „Mehanizma za intelektualno vlasništvo za akademske institucije“  (WIPO IP Toolkit for Academic Institutions), priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Pozdravljajući promociju „Mehanizma za intelektualno vlasništvo za akademske institucije“ veleposlanica Ljubić navela je izazove s kojima su akademske institucije u Bosni i Hercegovini trenutačno suočene, poput definiranja pravnog okvira za prijenos znanja i tehnologija, te ukazala na značaj i potrebu korištenja rezultata istraživanja u komercijalne svrhe. Podsjetila je da je Bosna i Hercegovina već započela suradnju s Uredom Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo za razvijene i države u tranziciji 2016. godine, kada su održane dvije radionice s inovatorima u Mostaru i Sarajevu.

Veleposlanica Ljubić obavijestila je sudionike skupa da će se u Mostaru, 20. travnja 2018. godine održati sastanak na visokoj razini s rektorima svih sveučilišta u Bosni i Hercegovini na kojem će “Mehanizam za akademske institucije” Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo biti predstavljen kao efikasno sredstvo za potporu institucijama pri formiranju politika intelektualnog vlasništva.