Jordan pristupio sustavima TMview i DesignView

 

Od 23. travnja 2018. Uprava za zaštitu industrijskog vlasništva pri Ministarstvu industrije, trgovine i opskrbe (IPPD) Jordana omogućila je pristup podacima o svojim žigovima i dizajnu putem alata za pretraživanje TMview i DesignView.

Integracija IPPD-a konkretan je rezultat programa Međunarodne suradnje koji vodi Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) u suradnji sa svojim međunarodnim partnerima.

Uz IPPD, i sustav TMview i sustav DesignView sada sadrže podatke iz ukupno 64 ureda svaki.

Uz više od 146.000 žigova pridodanih iz IPPD-a, TMview sada pruža informacije i pristup do ukupno više od 49,1 milijuna žigova. DesignView sada sadrži više od 13,5 milijuna dizajna, uključujući preko 2.100 iz IPPD-a.

Od uvođenja sustava TMview 13. travnja 2010. obavljeno je više od 41,5 milijuna pretraživanja iz 160 različitih zemalja, s korisnicima iz Španjolske, Njemačke i Italije kao najčešćim posjetiteljima. Sustav DesignView pokrenut je 19. studenoga 2012. i otad je obavljeno više od 3,5 milijuna pretraživanja iz 161 različite zemlje, s korisnicima iz Njemačke, Ujedinjene Kraljevine i Španjolske kao najčešćim posjetiteljima.

Više o tomu možete saznati na www.tmdn.org