Potpisan memorandum o suradnji sa Zavodom za intelektualnu svojinu Crne Gore

 

Podgorica, 28. svibnja 2018. – Ravnatelj Instituta za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine Josip Merdžo i ravnateljica Zavoda za intelektualnu svojinu Crne Gore Valentina Radulović-Šćepanović potpisali su danas u Podgorici Memorandum o bilateralnoj suradnji, s ciljem daljnjeg razvoja suradnje dviju institucija u području intelektualnog vlasništva i područjima od zajedničkog interesa i koristi.

Suradnja između ovih dviju institucija provodit će se, između ostalog, kroz obuke, sastanke stručnjaka za intelektualno vlasništvo, razmjenu iskustava u vezi s procesom pristupanja Europskoj uniji, razmjenu iskustava o pravima intelektualnog vlasništva i kroz pripremu propisa u cilju ispunjenja zahtjeva međunarodnih konvencija i ugovora.

Memorandum je potpisan u okviru svečanosti obilježavanja 10. godina djelovanja Zavoda za intelektualnu svojinu Crne Gore, održane u Crnogorskom narodnom pozorištu. Svečanosti su, među ostalim, nazočili predstavnici Vlade Crne Gore, Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO) i Europskog ureda za patente (EPO).