Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu posjetili ispostavu Instituta

 

Sarajevo, 31. svibnja 2018. – U nastavku suradnje između Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Instituta za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine, studenti IV. godine Pravnog fakulteta, koji pohađaju izborni predmet Pravo industrijskog vlasništva, sa profesoricom doc. dr. iur. Izom Razijom Mešević posjetili su ispostavu Instituta, u srijedu, 30. svibnja 2018.

S mjerodavnosti Instituta, sustavom zaštite industrijskog vlasništva u Bosni i Hercegovini i postupcima koji se vode pred Institutom za stjecanje, održavanje i promet prava industrijskog vlasništva studente je upoznala Lidija Vignjević, pomoćnica ravnatelja za industrijsko vlasništvo. 

Irma Delibašić, djelatnica za nacionalni žig prezentirala je konkretne predmete, specifičnosti i tijek postupka po zahtjevima za priznanje žiga. Sa sadržajem baza podataka za žigove i patente, načinom pretraživanja i evidentiranja podataka te sa sustavima WIPO Global Brand Database, EUIPO TMview, DSview i EPO bazom podataka za patente studente su upoznali Faris Frašto, djelatnik za nacionalni žig, Elvedin Pandžić i Fikret Žunić, djelatnici za patente.