Rukovodstvo Instituta nazočilo zasjedanju Administrativnog vijeća i otvaranju nove zgrade EPO-a

 

Mostar, 2. srpnja 2018. – Ravnatelj Instituta za intelektualno vlasništvo BiH Josip Merdžo i zamjenica ravnatelja Ljubica Kozić nazočili su zasjedanju Administrativnog vijeća Europskog ureda za patente (EPO), kao i ceremoniji otvaranja nove zgrade EPO-a.

Europski ured za patente otvorio je novu glavnu zgradu u Rijswijku, nedaleko od Den Haaga, u nazočnosti Njegovog veličanstva kralja Nizozemske Willem-Alexandera tijekom svečanosti čiji je domaćin bio predsjednik EPO-a Benoît Battistelli.

Svečanosti otvaranja nazočilo je oko 350 domaćih i međunarodnih gostiju, među kojima su bili predstavnici diplomatskog zbora, 38 članica EPO-a, međunarodnih institucija i visoki predstavnici lokalnih i nacionalnih institucija i vlasti.

Potpuno financirana iz vlastitih resursa EPO-a i izgrađena u četiri godine, nova zgrada predstavlja najveću pojedinačnu investiciju te organizacije u Nizozemskoj u njenoj 40-godišnjoj povijesti. To je obilježje nizozemskog EPO-a koji trenutačno zapošljava gotovo 3 000 ljudi, što ga čini najvećom međunarodnom organizacijom koja ima sjedište u Nizozemskoj.