Podaci Kostarike u alatima za pretraživanje Tmview i DesignView

 

Od 22. listopada 2018. Nacionalni registar Republike Kostarike (RNPCR) omogućuje pristup svojim podacima o žigovima i dizajnu putem alata za pretraživanje TMview i DesignView.

Nakon pristupanja RNPCR-a, TMview i DesignView sadrže podatke iz 68 sudjelujućih ureda.

Uz više od 275.000 žigova pridodanih iz RNPCR-a, TMview pruža informacije i pristup do ukupno preko 51,9 milijuna žigova. DesignView sadrži više od 14,1 milijuna dizajna, uključujući preko 1.700 iz RNPCR-a.

Od uvođenja Tmview-a 13. travnja 2010., putem ovog alata obavljeno je više od 47,4 milijuna pretraživanja iz 166 različitih zemalja, s korisnicima iz Španjolske, Kine i Njemačke kao najčešćim posjetiteljima. Što se tiče DesignView-a, on je pokrenut 19. studenoga 2012. i od tada je obavljeno više od 4 milijuna pretraživanje iz 163 različite zemlje, s korisnicima iz Ujedinjene Kraljevine, Njemačke i Kine kao najčešćim posjetiteljima.

Integracija RNPCR-a u TMview i DesignView konkretan je rezultat programa Latinsko-američkog ključa za intelektualno vlasništvo (IP Key Latin America) kojim upravlja Europska komisija, a provodi Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO).

Više o tomu možete saznati na www.tmdn.orgwww.ipkey.eu.