Brunej pristupio sustavima TMview i DesignView

 

Od 23. siječnja 2019. Ured za intelektualno vlasništvo Bruneja (BruIPO) omogućio je pristup podacima o svojim žigovima i dizajnu putem alata za pretraživanje TMview i DesignView.

Uz BruIPO, i sustav TMview i sustav DesignView sada sadrže podatke iz ukupno 68 ureda.

Integracija BruIPO-a u TMview i DesignView je konkretan rezultat programa Ključ Jugoistočne Azije za intelektualno vlasništvo (IP Key South East Asia) kojim upravlja Europska komisija, a izvršava Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO).

Uz više od 46.000 žigova pridodanih iz BruIPO-a, TMview pruža informacije i pristup do ukupno preko 52,5 milijuna žigova. DesignView sadrži više od 14,4 milijuna dizajna, uključujući 190 dizajna iz BruIPO-a.

Od uvođenja sustava TMview 13. travnja 2010. obavljeno je više od 51,2 milijuna pretraživanja iz 166 različitih zemalja, s korisnicima iz Španjolske, Kine i Njemačke kao najčešćim posjetiteljima. Što se tiče sustava DesignView, on je pokrenut 19. studenoga 2012. i od tada je obavljeno više od 4,4 milijuna pretraživanja iz 163 različite zemlje, s korisnicima iz Ujedinjene Kraljevine, Njemačke i Kine kao najčešćim posjetiteljima.

Više o tome možete saznati na www.tmdn.orgwww.ipkey.eu