Побољшани TMview у бета верзији

 

Мостар, 16. октобра 2019. - Побољшана бета верзија TMview-а сада је доступна уз оригинални интерфејс, као дио планираног побољшања највећег бесплатног свјетског претраживача за жигове.

Значајно је побољшан систем приказа и категоризације резултата претраживања који омогућава приказивање резултата према релевантности за појмове претраживања.

Претрага има широк скуп критерија који се могу персонализовати и сегментирати за брже и ефикасније претраживање. Претходним претрагама може се приступити директно сa почетне странице.

Нова функција у бета верзији омогућује одабир два или више жигова који се стављају један поред другог за потребе поређења. Корисници такође могу лако извести резултате претраживања у PDF, Excel и Word формате. У правне сврхе, оригинална верзија TMview-а и даље се сматра важећим извором информација при извлачењу документације коју треба представити EUIPO-у ради потврде ранијег жига.

Линк за побољшану бета верзију TMview-а је сљедећи: https://www.tmdn.org/tmview/beta/#/tmview

Бета верзија радиће заједно са оригиналном верзијом током цијеле 2020. године и биће доступна на енглеском, француском, њемачком, шпанском и италијанском језику. Сви корисници су позвани да пошаљу повратне информације кликом на опцију „Ваше повратне информације“ на дну странице. Развојни тим ће допринос увелико поздравити јер ће то помоћи даљем побољшању TMview-а у корист корисника, саопштио је Завод за интелектуалну својину Европске уније (EUIPO).

Побољшања су основни дио активности европске сарадње EUIPO-а у оквиру Стратешког плана 2020., а развијена су у сарадњи са националним и регионалним заводима за интелектуалну својину ЕУ-а.

TMview је покренут 2010. године, доступан је на 36 различитих језика и тренутно садржи више од 53 милиона жигова.