Институт за интелектуалну својину БиХ враћа се на редовни режим рада

 

Мостар, 22. маја 2020. – На основу Одлуке Савјета министара БиХ о стављању ван снаге Одлуке о поступању институција Босне и Херцеговине у вези са пријетњом опасности по живот и здравље запослених узроковане присутношћу вируса Ковид-19, у Институту за интелектуалну својину БиХ примјењује се редовни режим радног времена уз организовање пуног обима радног процеса.

Радно вријеме у сједишту Института у Мостару и у испоставама Института у Бањалуци и Сарајеву је од 8 до 16 сати радним данима.

На сједници одржаној 21. маја 2020. у Сарајеву, Савјет министара БиХ, на приједлог предсједавајућег, донио је Одлуку о стављању ван снаге Одлуке о поступању институција Босне и Херцеговине у вези са пријетњом опасности по живот и здравље запослених узроковане присутношћу вируса Ковид-19.

Разлог за доношење ове одлуке је ублажавање мјера у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом у БиХ у вези са вирусом корона, саопштено је из Савјета министара БиХ.

Рад у институцијама Савјета министара БиХ подразумијева присутност свих запослених, јер је ван снаге стављена ранија мјера која је подразумијевала смањени проток људи у сједиштима институција.

Сви запослени приликом рада дужни су поштивати у потпуности заштитне мјере.