Порука генералног директора WIPO-а поводом Свјетског дана интелектуалне својине

 

Мостар, 27. априла 2020. – Генерални директор Свјетске организације за интелектуалну својину (WIPO) Френсис Гари упутио је поруку поводом Свјетског дана интелектуалне својине, 26. априла, који се ове године обиљежава под слоганом „Иновација за зелену будућност”.

Генерални директор Гари поручио је, између осталог, да иновације отварају опције и кључне су за проналажење рјешења потребних за стварање еколошки одрживе будућности.

„Да бисмо постигли тај циљ, морамо дјеловати. Требамо еколошку одрживост поставити као приоритет - то је основа нашег будућег благостања. Морамо уложити у националне иновационе екосистеме и омогућити широк приступ ефикасним националним системима интелектуалне својине који подржавају развој и примјену технологија, производа и услуга потребних за прелаз у свјетлију, зеленију будућност са ниским нивоом угљеника“, изјавио је Гари и позвао на потписивање Карте завјета на Свјетски дан интелектуалне својине.

Генерални директор WIPO-а поручио је да „заједно можемо иновирати за зеленију, свјетлију и одрживију будућност“, зажеливши свима врло сретан и сигуран Свјетски дан интелектуалне својине 2020., који се обиљежава у до сада незабиљеженим околностима проузрокованим пандемијом корона вируса.

Порука генералног директора WIPO-а поводом Свјетског дана интелектуалне својине 2020.