Мостар: Одржан семинар о улози високошколских институција у систему интелектуалне својине

 

Mостар, 8. децембра 2017. - Семинар под називом „Улога високошколских институција у систему интелектуалне својине и начини регулисања права интелектуалне својине“ одржан је у четвртак, 7. децембра 2017. у просторијама Факултета информацијских технологија Универзитета „Џемал Биједић“ у Мостару.

На почетку семинара, поздравна обраћања студентима и представницима јавних високошколских установа из Босне и Херцеговине упутили су Јосип Мерџо, директор Института за интелектуалну својину БиХ, доц. др. Занин Вејзовић, продекан за наставу Факултета информацијских технологија и др. сц. Елвир Зломушица, проректор за науку и научно-истраживачки рад Универзитета „Џемал Биједић“.

У оквиру тематских презентација, о значају дефинисања политика интелектуалне својине на универзитетима и развојно-истраживачким институцијама говорила је Драгана Марић Мешић, стручна сарадница за патенте у Институту за интелектуалну својину БиХ, методе и начине заштите проналазака у области информатичких технологија презентовао је Ален Дедовић, виши савјетник – патентни испитивач Државног завода за интелектуално власништво Републике Хрватске, док су о праћењу стања технике у појединим областима и претраживању база говорили Срећко Рикало, виши стручни сарадник за патенте и Споменка Шего, стручна сарадница за патенте из Института за интелектуалну својину БиХ.

На крају семинара присутни су имали прилику постављати питања о презентованим темама из области интелектуалне својине.