Представници Института учествовали у радионици ИПЦЦ пројекта

 

САРАЈЕВО, 5. децембра 2017. - Представници Института за интелектуалну својину Босне и Херцеговине, предвођени директором Јосипом Мерџом, учествовали су у радионици на тему „Основни законски прописи и административни оквир у подручју ауторског и сродних права“, која је одржана 4. и 5. децембра 2017. у Сарајеву, у склопу међународног пројекта сарадње у подручју ауторског и сродних права (ИПЦЦ).

На дводневној радионици, одржаној у хотелу Европа у организацији Генералне дирекције за ауторско право при Министарству културе и туризма Републике Турске и уз подршку фондације „Турски свијет“, излагања су имали представници Казахстана, Киргистана, Туркменистана, Узбекистана, Таџикистана, Грузије, Украјине, Азербејџана, Македоније, Албаније, Србије, Црне Горе, Турске и Босне и Херцеговине.

Осим представљања законодавног оквира у подручју ауторског и сродних права, представници наведених земаља имали су прилику размијенити искуства у подручју заштите и провођења права интелектуалне својине, односно ауторског и сродних права.