Генерални директор Свјетске организације за интелектуалну својину (WIPO) у посјети БиХ 14. и 15. марта

Мостар, 9. марта 2018. - Генерални директор Свјетске организације за интелектуалну својину (WIPO) Френсис Гари боравиће у службеној посјети Босни и Херцеговини у сриједу, 14. и четвртак, 15. марта 2018.

Током дводневног боравка у Сарајеву генерални директор Гари састаће се с највишим званичницима Босне и Херцеговине и одржати предавање на тему „Улога интелектуалне својине у модерној економији“ у амфитеатру Машинског факултета у Сарајеву.

Планирано је да се састане са чланом Предсједништва Босне и Херцеговине Бакиром Изетбеговићем, допредсједавајућим Савјета министара БиХ и министром спољне трговине и економских односа Мирком Шаровићем, члановима колегија Парламентарне скупштине БиХ и директором Института за интелектуалну својину БиХ Јосипом Мерџом.

Френсис Гари налази се на челу WIPO-а као генерални директор од 1. октобра 2008. године. У мају 2014. именован је на други шестогодишњи мандат који траје до септембра 2020. године. Дипломирао је на Правном факултету Универзитета у Мелбурну, докторирао на Универзитету у Кембриџу, почасни је професор и има почасне докторате са универзитета у већем броју земаља.

Свјетска организација за интелектуалну својину (WIPO) је агенција Уједињених нација која представља глобални форум за услуге интелектуалне својине, политику, информације и сарадњу. WIPO броји 191 државу чланицу и Босна и Херцеговина је пуноправна чланица те организације.