Јордан приступио системима TMview и DesignView

 

Од 23. априла 2018. Управа за заштиту индустријске својине при Министарству индустрије, трговине и снабдијевања (ИППД) Јордана омогућила је приступ подацима о својим жиговима и дизајну путем алата за претраживање TMview и DesignView.

Интеграција ИППД-а конкретан је резултат програма Међународне сарадње који води Завод за интелектуалну својину Европске уније (EUIPO) у сарадњи са својим међународним партнерима.

Уз ИППД, и систем TMview и систем DesignView сада садрже податке из укупно 64 завода сваки.

Уз више од 146.000 жигова придоданих из ИППД-а, TMview сада пружа информације и приступ до укупно више од 49,1 милиона жигова. DesignView сада садржи више од 13,5 милиона дизајна, укључујући преко 2.100 из ИППД-а.

Од увођења система TMview 13. априла 2010. обављено је више од 41,5 милиона претраживања из 160 различитих земаља, с корисницима из Шпаније, Њемачке и Италије као најчешћим посјетиоцима. Систем DesignView покренут је 19. новембра 2012. и отад је обављено више од 3,5 милиона претраживања из 161 различите земље, с корисницима из Њемачке, Уједињеног Краљевства и Шпаније као најчешћим посјетиоцима.

Више о томе можете сазнати на www.tmdn.org