Потписан меморандум о сарадњи са Заводом за интелектуалну својину Црне Горе

 

Подгорица, 28. маја 2018. – Директор Института за интелектуалну својину Босне и Херцеговине Јосип Мерџо и директорка Завода за интелектуалну својину Црне Горе Валентина Радуловић-Шћепановић потписали су данас у Подгорици Меморандум о билатералној сарадњи, сa циљем даљег развоја сарадње двију институција у области интелектуалне својине и областима од заједничког интереса и користи.

Сарадња између ових двију институција спроводиће се, између осталог, кроз обуке, састанке стручњака за интелектуалну својину, размјену искустава у вези сa процесом приступања Европској унији, размјену искустава о правима интелектуалне својине и кроз припрему прописа у циљу испуњења захтјева међународних конвенција и уговора.

Меморандум је потписан у оквиру свечаности обиљежавања 10. година рада Завода за интелектуалну својину Црне Горе, одржане у Црногорском народном позоришту. Свечаности су, међу осталим, присуствовали представници Владе Црне Горе, Свјетске организације за интелектуалну својину (WIPO) и Европског завода за патенте (EPO).