Директор Института на конференцији о патентирању умјетне интелигенције

 

Мостар, 30. маја 2018. – Директор Института за интелектуалну својину Босне и Херцеговине Јосип Мерџо учествовао је у раду прве конференције о патентирању умјетне интелигенције која је одржана данас у сједишту Европског завода за патенте (EPO) у Минхену.

Конференција се бавила изазовима и могућностима патентирања умјетне интелигенције, повезавши људе из пословне и академске заједнице, правосуђа и националних завода за интелектуалну својину, кроз низ предавања и панел дискусија.

„У савременом свијету има мало догађаја који имају тако велик утицај на наше друштво као четврта индустријска револуција. Преко умјетне интелигенције и Интернета ствари ушли смо у доба веома убрзаног технолошког напретка. Сви који имају везе с патентима и умјетном интелигенцијом, као и шира заједница интелектуалне својине, мораће јасно разумијевати како се управља технологијама које се налазе у средишту овог процеса приликом поступка додјеле патената“, поручио је поводом конференције предсједник EPO-а Беноа Батистели.