Студенти Правног факултета Универзитета у Сарајеву посјетили испоставу Института

 

Сарајево, 31. маја 2018. – У наставку сарадње између Правног факултета Универзитета у Сарајеву и Института за интелектуалну својину Босне и Херцеговине, студенти IV године Правног факултета, који похађају изборни предмет Право индустријске својине, са професорицом доц. др иур. Изом Разијом Мешевић посјетили су испоставу Института, у сриједу, 30. маја 2018.

Са надлежности Института, системом заштите индустријске својине у Босни и Херцеговини и поступцима који се воде пред Институтом за стицање, одржавање и промет права индустријске својине студенте је упознала Лидија Вигњевић, помоћница директора за индустријску својину.

Ирма Делибашић, службеница за национални жиг презентовала је конкретне предмете, специфичности и ток поступка по захтјевима за признање жига. Са садржином база података за жигове и патенте, начином претраживања и евидентирања података, те са системима WIPO Global Brand Database, EUIPO TMview, DSview и EPO базом података за патенте студенте су упознали Фарис Фрашто, службеник за национални жиг, Елведин Панџић и Фикрет Жунић, службеници за патенте.