Руководство Института присуствовало засједању Административног савјета и отварању нове зграде ЕПО-а

 

Мостар, 2. јула 2018. – Директор Института за интелектуалну својину БиХ Јосип Мерџо и замјеница директора Љубица Козић присуствовали су засједању Административног савјета Европског завода за патенте (ЕПО), као и церемонији отварања нове зграде ЕПО-а.

Европски завод за патенте отворио је нову главну зграду у Ријсвијку, недалеко од Ден Хага, у присуству Његовог величанства краља Холандије Вилем-Александера током свечаности чији је домаћин био предсједник ЕПО-а Беноа Батистели.

Свечаности отварања присуствовало је око 350 домаћих и међународних гостију, међу којима су били представници дипломатског кора, 38 чланица ЕПО-а, међународних институција и високи представници локалних и националних институција и власти.

Потпуно финансирана из властитих ресурса ЕПО-а и изграђена у четири године, нова зграда представља највећу појединачну инвестицију те организације у Холандији у њеној 40-годишњој историји. То је обиљежје холандског ЕПО-а који тренутно запошљава готово 3 000 људи, што га чини највећом међународном организацијом која има сједиште у Холандији.