Подаци Костарике у алатима за претраживање Tmview и DesignView

 

Од 22. октобра 2018. Национални регистар Републике Костарике (РНПЦР) омогућује приступ својим подацима о жиговима и дизајну путем алата за претраживање TMview и DesignView.

Након приступања РНПЦР-а,TMview и DesignView садрже податке из 68 учествујућих завода.

Уз више од 275.000 жигова придоданих из РНПЦР-а, TMview пружа информације и приступ до укупно преко 51,9 милиона жигова. DesignView садржи више од 14,1 милиона дизајна, укључујући преко 1.700 из РНПЦР-а.

Од увођења Tmview-а 13. априла 2010., путем овог алата обављено је више од 47,4 милиона претраживања из 166 различитих земаља, с корисницима из Шпаније, Кине и Њемачке као најчешћим посјетиоцима. Што се тиче DesignView-а, он је покренут 19. новембра 2012. и од тада је обављено више од 4 милиона претраживање из 163 различите земље, с корисницима из Уједињеног Краљевства, Њемачке и Кине као најчешћим посјетиоцима.

Интеграција РНПЦР-а у TMview и DesignView конкретан је резултат програма Латинско-америчког кључа за интелектуалну својину (IP Key Latin America) којим управља Европска комисија, а проводи Завод Европске уније за интелектуалну својину (EUIPO).

Више о томе можете сазнати на www.tmdn.org и www.ipkey.eu.