Одржана серија предавања о заштити рачунарски примијењених проналазака

 

Мостар, 6. децембра 2018. - Институт за интелектуалну својину БиХ, у сарадњи са Министарством за људска права и избјеглице БиХ и Међународном организацијом за миграције (ИОМ), у склопу пројекта Д4Д, организовао је серију предавања на тему „Заштита рачунарски примијењених проналазака“, која су одржана у периоду од 3. до 5. децембра ове године.

Предавања су организована у склопу кампање на подизању свијести о значају интелектуалне својине, коју Институт проводи већ двије године.

„Дијаспора за развој – Д4Д“ је пројекат Министарства за људска права и избјеглице БиХ и Владе Швајцарске, у партнерству са УНДП БиХ и ИОМ БиХ.

Гостујући предавач био је господин Тарик Капић из Бовард ЛТД, Берн, Швајцарска, фирме која се бави заштитом интелектуалне својине, са акцентом на патенте. Господин Капић је уједно и европски патентни заступник, специјализован за заштиту рачунарски примијењених проналазака.

Предавач из Института за интелектуалну својину БиХ била је Драгана Марић Мешић, виша стручна сарадница за патенте.

Предавања су одржана на Политехничком факултету у Зеници те на Факултету стројарства, рачунарства и електротехнике и Факултету информационих технологија у Мостару, а интерес професора и студената био је изузетно велик.