Брунеј приступио системима TMview и DesignView

 

Од 23. јануара 2019. Завод за интелектуалну својину Брунеја (BruIPO) омогућио је приступ подацима о својим жиговима и дизајну путем алата за претраживање TMview и DesignView.

Уз BruIPO, и систем TMview и систем DesignView сада садрже податке из укупно 68 завода.

Интеграција BruIPO-a у TMview и DesignView је конкретан резултат програма Кључ Југоисточне Азије за интелектуалну својину (IP Key South East Asia) којим управља Европска комисија, а извршава Завод за интелектуалну својину Европске уније (EUIPO).

Уз више од 46.000 жигова придоданих из BruIPO-a, TMview пружа информације и приступ до укупно преко 52,5 милиона жигова. DesignView садржи више од 14,4 милиона дизајна, укључујући 190 дизајна из BruIPO-a.

Од увођења система TMview 13. априла 2010. обављено је више од 51,2 милиона претраживања из 166 различитих земаља, с корисницима из Шпаније, Кине и Њемачке као најчешћим посјетиоцима. Што се тиче система DesignView, он је покренут 19. новембра 2012. и од тада је обављено више од 4,4 милиона претраживања из 163 различите земље, с корисницима из Уједињеног Краљевства, Њемачке и Кине као најчешћим посјетиоцима.

Више о томе можете сазнати на www.tmdn.org i www.ipkey.eu.