Generalni direktor Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO) primio delegaciju Bosne i Hercegovine

 

Ženeva, 6. oktobra 2021. - U sklopu održavanja redovne 62. Generalne skupštine Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO), generalni direktor WIPO Daren Tang primio je direktora Instituta za intelektualno vlasništvo BiH Josipa Merdžu i voditeljicu stalne misije BiH pri UN u Ženevi, ambasadoricu Nerminu Kapetanović.

Direktor Merdžo se zahvalio g. Tangu na dosadašnjoj saradnji i pomoći koju je WIPO pružio Bosni i Hercegovini naročito kroz pomoć u izradi Strategije intelektualnog vlasništva za BiH koju je pripremio ekspertni tim WIPO-a. Definisane su i naredne aktivnosti koje će se zajednički realizovati u saradnji WIPO i Instituta za intelektualno vlasništvo BiH koje se odnose na pomoć malim i srednjim preduzećima u regulisanju pitanja vezanih uz intelektualno vlasništvo, kao i analizu doprinosa kreativnih industrija bosanskohercegovačkoj ekonomiji.

Ovom prilikom g. Merdžo je uručio generalnom direktoru Tangu dvije butelje hercegovačkih vina, žilavke i blatine, uz poziv da posjeti Bosnu i Hercegovinu.

Na sastanku su učestvovali i zamjenik generalnog direktora WIPO- a Hasan Kleib, zamjenica direktora Instituta za intelektualno vlasništvo BiH Ljubica Kozić, te ministar-savjetnik pri stalnoj misiji BiH pri UN u Ženevi Nijaz Čardaklija.