Otvorene prijave za Globalne nagrade WIPO-a 2023.

Ženeva, 16. januara 2023. – Takmičenje za ovogodišnje Globalne nagrade WIPO-a za mala i srednja preduzeća je u toku, a rok za prijave je do 31. marta 2023.

Takmičenje za Globalne nagrade WIPO-a (WIPO Global Awards) traži izuzetna mala i srednja preduzeća (MSP) kreatora, pronalazača i dizajnera, koji pametno koriste intelektualno vlasništvo za postizanje svojih poslovnih ciljeva, a istovremeno koriste svoju inovativnost i kreativnost za dobrobit društva.

Prijave za takmičenje su besplatne i otvorene za samonominiranje malih i srednjih preduzeća iz cijelog svijeta i iz svih industrija. Pobjednici će dobiti personalizirani mentorski program za jačanje korištenja prava intelektualnog vlasništva za postizanje novih poslovnih ciljeva, podršku za olakšavanje pristupa finansiranju i poslovnim prilikama, putovanje u Ženevu u julu 2023. na dodjelu nagrada i učestvovanje u događajima umrežavanja, međunarodnu promociju, priznanje i vidljivost.

Više o prednostima WIPO Global Awards i procesu prijave dostupno je na sljedećem linku.

Mala i srednja preduzeća iz Kine, Japana, Nizozemske i Singapura bila su pobjednici inauguralnog izdanja WIPO-ovog programa Global Awards prošle godine, gdje je prepoznata njihova izuzetnost u korištenju intelektualnog vlasništva za pozitivan uticaj u zemlji i inostranstvu.