Institut sa uspjehom učestvovao na Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru

 

Mostar, 8. maja 2023. – Institut za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine uspješno je završio učestvovanje na ovogodišnjem 24. Međunarodnom sajmu privrede, koji se od 3. do 6. maja održavao u Mostaru.

Informacijski štand Instituta bio je posjećen svih dana sajma. Posjetioci štanda mogli su dobiti cjeloviti prikaz aktivnosti Instituta i sve informacije o zaštiti prava intelektualnog vlasništva preko brošura i promotivnih letaka, kao i kroz razgovor sa uposlenicima Instituta.

Institut za intelektualno vlasništvo BiH na sajmu je učestvovao u saradnji sa projektom „EU podrška pravima intelektualnog vlasništva u BiH“ (EUSIPR), kojeg finansira Europska unija. Zajednički tim Projekta i Instituta ostvario je kontakte i obavio razgovore sa više od 60 predstavnika privrednih subjekata. Takođe su ostvareni kontakti sa predstavnicima privrednih komora i razvojnih agencija, sa kojima je načelno dogovorena buduća saradnja vezana za edukacije i zajedničko učestvovanje na sajmovima.

Na 24. Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru predstavilo se više od 700 izlagača iz 30 država, a među njima neke od najjačih kompanija iz Izraela, ovogodišnje zemlje-partnera.