Mostar: Službenici Instituta na radnom sastanku o zaštiti intelektualnog vlasništva u oblasti IT-a

 

Mostar, 10. aprila 2017. - Službenici Instituta za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine učestvovali su na sastanku koji su u Mostaru organizovali INTERA Tehnološki Park i SPARK Business Park na temu zaštite prava intelektualnog vlasništva u oblasti informacionih tehnologija.

Radnom sastanku, održanom u četvrtak, 6. aprila u prostorijama INTERA Tehnološkog Parka, prisustvovali su članovi pravnih timova INTERA TP-a i SPARK-a, predstavnici startupa, Tim Butler iz preduzeća ClearViewIP te službenici Instituta Goran Trifković, Spomenka Šego i Srećko Rikalo.

Kako su istaknuli organizatori, sastanak sa stručnjacima iz oblasti intelektualnog vlasništva održan je radi jačanja vlastitih pravnih kapaciteta, ali i da bi omogućili dodatna znanja svojim startupima o intelektualnom vlasništvu, izuzetno važnom u IT sektoru gdje se proizvodi zasnivaju na inovativnosti, originalnosti i znanju.

Na kraju sastanka je dogovoreno da INTERA Tehnološki Park i SPARK Business Park poboljšaju saradnju sa Institutom, ponajviše u aktivnostima na podizanju svijesti o značaju zaštite intelektualnog vlasništva kroz edukacije koje Institut pruža.