Čestitka EUIPO-a u povodu pristupanja BiH sistemu Designview

 

Mostar, 7. jula 2017. - Izvršni direktor Ureda Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) António Campinos uputio je čestitku direktoru Instituta za intelektualno vlasništvo BiH Josipu Merdži u povodu pristupanja Bosne i Hercegovine sistemu Designview.

Izvršni direktor Campinos u pismu, između ostalog, navodi sljedeće:

„S velikim zadovoljstvom pišem Vam zahvalu za dosadašnji napor uložen u naše zajedničke bilateralne aktivnosti definirane Memorandumom o razumijevanju potpisanim u decembru 2014. Posebno bih želio uputiti najiskrenije čestitke cjelokupnom timu Instituta za intelektualno vlasništvo BiH na dovršenju integracije industrijskih dizajna Instituta u on-line alat za pretraživanje Designview 12. juna 2017.

Štaviše, zahvalni smo na vašoj vrijednoj saradnji kao partnera i želimo pohvaliti izuzetnu efikasnost sa kojom je Institut ostvario ovu važnu prekretnicu. Posjeta IT stručnjaka Instituta u maju 2017. bila je od velike koristi i omogućila je uspješno dovršenje procesa integracije. Sa ovim pristupanjem, Designview danas uključuje 55 ureda za intelektualno vlasništvo, zajedno s EUIPO-om i WIPO-om, a sa dizajnima iz Bosne i Hercegovine pruža informacije o skoro 10,4 miliona dizajna i pristup njima.“

Izvršni direktor Campinos takođe je izrazio nadu u nastavak saradnje sa Institutom u nadolazećim godinama, a jedan od koraka koji slijedi je dovršenje proširenja EUIPN alata (HDB, DesignClass, Front Office i User Satisfaction Survey) na Institut za intelektualno vlasništvo BiH.