Predstavnici Instituta učestvovali u radionici IPCC projekta

 

SARAJEVO, 5. decembra 2017. - Predstavnici Instituta za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine, predvođeni direktorom Josipom Merdžom, učestvovali su u radionici na temu „Osnovni zakonski propisi i administrativni okvir u području autorskog i srodnih prava“, koja je održana 4. i 5. decembra 2017. u Sarajevu, u sklopu međunarodnog projekta saradnje u području autorskog i srodnih prava (IPCC).

Na dvodnevnoj radionici, održanoj u hotelu Europa u organizaciji Generalne direkcije za autorsko pravo pri Ministarstvu kulture i turizma Republike Turske i uz podršku fondacije „Turski svijet“, izlaganja su imali predstavnici Kazahstana, Kirgistana, Turkmenistana, Uzbekistana, Tadžikistana, Gruzije, Ukrajine, Azerbejdžana, Makedonije, Albanije, Srbije, Crne Gore, Turske i Bosne i Hercegovine.

Osim predstavljanja zakonodavnog okvira u području autorskog i srodnih prava, predstavnici navedenih zemalja imali su priliku razmijeniti iskustva u području zaštite i provođenja prava intelektualnog vlasništva, odnosno autorskog i srodnih prava.