Institut za intelektualno vlasništvo BiH vraća se na redoviti režim rada

 

Mostar, 22. svibnja 2020. – Na temelju  Odluke Vijeća ministara BiH o stavljanju izvan snage Odluke o postupanju institucija Bosne i Hercegovine u vezi s prijetnjom opasnosti po život i zdravlje zaposlenih uzrokovane prisutnošću virusa Covid-19, u Institutu za intelektualno vlasništvo BiH primjenjuje se redoviti režim radnog vremena uz organiziranje punog opsega radnog procesa.

Radno vrijeme u sjedištu Instituta u Mostaru i u ispostavama Instituta u Banjaluci i Sarajevu je od 8 do 16 sati radnim danima.

Na sjednici održanoj 21. svibnja 2020. u Sarajevu, Vijeće ministara BiH, na prijedlog predsjedatelja, donijelo je Odluku o stavljanju izvan snage Odluke o postupanju institucija Bosne i Hercegovine u vezi s prijetnjom opasnosti po život i zdravlje zaposlenih uzrokovane prisutnošću virusa Covid-19.

Razlog za donošenje ove odluke je ublažavanje mjera u skladu s trenutačnom epidemiološkom situacijom u BiH u vezi s koronavirusom, priopćeno je iz Vijeća ministara.

Rad u institucijama Vijeća ministara BiH podrazumijeva prisutnost svih zaposlenih jer je izvan snage stavljena ranija mjera koja je podrazumijevala smanjeni protok ljudi u sjedištima institucija.

Svi zaposleni prilikom rada dužni su poštovati u potpunosti zaštitne mjere.