Poruka generalnog direktora WIPO-a u povodu Svjetskog dana intelektualnog vlasništva

 

Mostar, 27. travnja 2020. – Generalni direktor Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO) Francis Gurry uputio je poruku u povodu Svjetskog dana intelektualnog vlasništva, 26. travnja, koji se ove godine obilježava pod sloganom „Inovacija za zelenu budućnost”.

Generalni direktor Gurry poručio je, između ostalog, da inovacije otvaraju opcije i ključne su za pronalaženje rješenja potrebnih za stvaranje ekološki održive budućnosti.

„Da bismo postigli taj cilj, moramo djelovati. Trebamo ekološku održivost postaviti kao prioritet - to je temelj našeg budućeg blagostanja. Moramo uložiti u nacionalne inovacijske ekosustave i omogućiti širok pristup učinkovitim nacionalnim sustavima intelektualnog vlasništva koji podržavaju razvoj i primjenu tehnologija, proizvoda i usluga potrebnih za prijelaz u svjetliju, zeleniju budućnost s niskom razinom ugljika“, izjavio je Gurry i pozvao na potpisivanje Karte zavjeta na Svjetski dan intelektualnog vlasništva.

Generalni direktor WIPO-a poručio je da „zajedno možemo inovirati za zeleniju, svjetliju i održiviju budućnost“, zaželjevši svima vrlo sretan i siguran Svjetski dan intelektualnog vlasništva 2020., koji se obilježava u do sada nezabilježenim okolnostima prouzročenim pandemijom korona virusa.

Poruka generalnog direktora WIPO-a u povodu Svjetskog dana intelektualnog vlasništva 2020.