Reagiranje na istup zastupnika SDP-a i grupe filmskih radnika Merdžo: Sva prikupljena sredstva pripadaju isključivo autorima

 

Poštovani,

Zastupnik SDP-a BiH u Parlamentarnoj skupštini BiH Saša Magazinović zajedno s nekoliko, očito izmanipuliranih filmskih radnika, iznio je danas gomilu laži i kleveta čime je, ničim argumentirano, nanesena šteta ugledu i časti meni kao ravnatelju Instituta za intelektualno vlasništvo BiH.

Naime, sve što je rečeno na konferenciji za novinare ili putem društvenih mreža oko procedure izdavanja dozvole za audiovizualno reemitiranje je neutemeljeno. Notorna je činjenica da je dozvola izdana sukladno zakonu i da je kao takva pravomoćna, te i dalje na snazi. Nijedan sud nije ukinuo tu dozvolu, kao što to tvrdi zastupnik Magazinović. Nikakva pravna nesigurnost u ovoj oblasti ne postoji.

Odlučno odbacujem insinuacije da postoje bilo kakve zloporabe i sva prikupljena sredstva pripadaju isključivo autorima.

Također, moram primijetiti da su određene osobe umislile da im je dopušteno sve, pa tako i bez ikakvih argumenata blatiti, okrivljivati pa čak pozivati na diskreditiranje onih koji vam nisu po volji.

Tako su u svom istupu filmski radnici, koji očito nemaju istinite informacije, glasno pozivali na moju diskreditaciju zbog imenovanja članova Regulatorne agencije za komunikacije (RAK). Moram, međutim, reći da u toj proceduri niti sam sudjelovao i s njom apsolutno nemam ništa ni osobno niti kao ravnatelj Instituta za intelektualno vlasništvo BiH.

Očito da svjetska slava ponekad udari u glavu onome tko se ne zna s njom nositi. Zbog izrečenih stavova i zlonamjerne diskreditacije daljnju komunikaciju po ovom pitanju će obaviti moj odvjetnik.

Ravnatelj Instituta za Intelektualno vlasništvo

Josip Merdžo