Glamočki opanak u postupku zaštite zemljopisnog podrijetla

 

Glamoč, 18. travnja 2023. – U sklopu projekta „Glamočki opanak kao turistički potpis BiH“, u utorak, 18. travnja održana je radionica u Etno domaćinstvu Nenadića u Glamoču na kojoj je predstavljen projekt i učinjen službenim postupak zaštite zemljopisnog podrijetla Glamočkog opanka od Instituta za intelektualno vlasništvo BiH.

U ime Instituta, u radionici je sudjelovao stručni savjetnik Miroslav Marić, koji je prezentirao pravni okvir za zaštitu intelektualnog vlasništva u Bosni i Hercegovini s naglaskom na postupak zaštite oznake zemljopisnog podrijetla.

U radionici su također sudjelovali Siniša Šolak iz udruge „Tropolje i zapadne strane“, Dragana Dujaković u ime USAID-a, te Jovanka Sabljić iz udruge „Budi Zdrav Ko Dren“.

U sklopu radionice, a u svrhu podizanja svijesti o značaju zaštite intelektualnog vlasništva, održani su i sastanci na kojima su stručni savjetnici u Institutu Miroslav Marić i Goran Trifković razgovarali s lokalnim gospodarstvenicima o mogućnostima zaštite intelektualnog vlasništva i pobliže ih upoznali s postupcima zaštite.