Obilježavanje Svjetskog dana intelektualnog vlasništva

 

Mostar, 24. travnja 2023. - Institut za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine, u suradnji s projektom „EU podrška pravima intelektualnog vlasništva u BiH“ kojeg financira Europska unija, organizira konferenciju povodom obilježavanja Svjetskog dana intelektualnog vlasništva.

Konferencija će se održati dana 26. travnja 2023. godine, s početkom u 10.30 sati u Mostaru, hotel „Mostar“, a na istoj će biti predstavljeni koncepti intelektualnog vlasništva u BiH, s posebnim fokusom na temu „Žena i intelektualno vlasništvo: Unaprjeđenje inovacija i kreativnosti“.

Tijekom konferencije će biti dodijeljene i ovogodišnje nagrade koje dodjeljuje Institut za intelektualno vlasništvo BiH u suradnji s projektom „EU podrška pravima intelektualnog vlasništva u BiH“.

Svjetski dan intelektualnog vlasništva predstavlja priliku za stjecanje više informacija i znanja kako intelektualno vlasništvo utječe na razvoj gospodarstva i povećanje prihoda kroz jačanje inovativnosti i razvoj kreativnih industrija, te općenito na stvaranje povoljnijih uvjeta za život i rad.