Institut s uspjehom sudjelovao na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru

 

Mostar, 8. svibnja 2023. – Institut za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine uspješno je završio sudjelovanje na ovogodišnjem 24. Međunarodnom sajmu gospodarstva, koji se od 3. do 6. svibnja održavao u Mostaru.

Informacijski štand Instituta bio je posjećen svih dana sajma. Posjetitelji štanda mogli su dobiti cjelovit prikaz aktivnosti Instituta i sve informacije o zaštiti prava intelektualnog vlasništva preko brošura i promotivnih letaka, kao i kroz razgovor s djelatnicima Instituta.

Institut za intelektualno vlasništvo BiH na sajmu je sudjelovao u suradnji s projektom „EU podrška pravima intelektualnog vlasništva u BiH“ (EUSIPR), kojeg financira Europska unija. Zajednički tim Projekta i Instituta ostvario je kontakte i obavio razgovore s više od 60 predstavnika gospodarskih subjekata. Također su ostvareni kontakti s predstavnicima gospodarskih komora i razvojnih agencija, s kojima je načelno dogovorena buduća suradnja vezana za edukacije i zajedničko sudjelovanje na sajmovima.

Na 24. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru predstavilo se više od 700 izlagača iz 30 država, a među njima neke od najjačih tvrtki iz Izraela, ovogodišnje zemlje-partnera.