WIPO za stvaratelje: Pokretanje CLIP platforme 17. studenoga

Mostar, 30. listopada 2023. – Platforma pod nazivom CLIP (Creators Learn Intellectual Property/Stvaratelji uče o intelektualnom vlasništvu) bit će pokrenuta 17. studenoga 2023. u okviru WIPO for Creators (WIPO za stvaratelje), javno-privatnog partnerstva koje su pokrenuli Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo (WIPO) i Zaklada za svijest o glazbenim pravima (Music Rights Awareness Foundation).

CLIP je inovativna platforma posvećena objašnjavanju prava stvaratelja i praksi ostvarivanja prava, čime se u konačnici osigurava da stvaratelji dobiju priznanje i naknadu koju zaslužuju, priopćeno je iz WIPO-a.

U povodu pokretanja CLIP platforme, 17. studenoga 2023., s početkom u 17:00, u Ženevi i online bit će održan poseban događaj čiji su domaćini glavni direktor WIPO-a Daren Tang i suosnivač Zaklade Music Rights Awareness i legendarna zvijezda ABBA-e Björn Ulvaeus, kao i Niclas Molinder, kada će CLIP platforma biti predstavljena stvarateljima diljem svijeta.

„Prvo izdanje CLIP-a fokusirat će se na glazbenu industriju. Naučit ćete o ekosustavu industrije, svim ljudima koji su uključeni u plasiranje pjesme na tržište, raznim pravima glazbenih stvaratelja i načinu na koji se ta prava ostvaruju, i još mnogo toga, tako da vam se prizna i plati kada se vaše pjesme koriste“, poručeno je iz WIPO-a.

Više informacija o CLIP platformi i registraciji za događaj u povodu pokretanja platforme možete naći na sljedećoj poveznici.