Institut sudjelovao na konferenciji i sajmu poduzetništva žena u Republici Srpskoj

 

Mostar, 30. listopada 2023. - Institut za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine je, na poziv Gospodarske komore Republike Srpske, sudjelovao na 6. Konferenciji i 3. Sajmu poduzetništva žena u Republici Srpskoj, koji su održani 27.10.2023., u sjedištu Gospodarske komore u Banjaluci.

Svoje proizvode i usluge predstavila su 23 gospodarska društva iz različitih sektora gospodarstva, kao što je prehrambena industrija, proizvodnja vina i alkoholnih pića, proizvodnja sokova, proizvodnja ambalaže i ambalažnih proizvoda, tekstilna industrija, industrija namještaja, turističke usluge i usluge uređenja prostora i dekoracija, kozmetički proizvodi, grafička industrija, kao i napredni proizvodi kakva je „pametna“ klupa na solarni pogon.

U sklopu sajma Institut je imao poseban štand, na kojem su posjetitelji mogli dobiti cjelovit prikaz aktivnosti Instituta i sve informacije o zaštiti prava intelektualnog vlasništva, te informacije vezane za uslugu pred-dijagnostike intelektualnog vlasništva, namijenjenu gospodarskim društvima koja žele besplatnu procjenu trenutnog stanja i kreiranje preporuka za zaštitu intelektualnog vlasništva. U okviru Konferencije i programa Evropske mreže poduzetništva organizirani su bilateralni razgovori registriranih sudionika, na kojima je sudjelovao i predstavnik Instituta.

S obzirom da je Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo ovu godinu posvetila temi „Žena i intelektualno vlasništvo: Unaprjeđenje inovacija i kreativnosti“, ovo je bila iznimna prilika da se segment ženskog poduzetništva upozna sa značajem zaštite intelektualnog vlasništva u današnjem poslovnom okružju, kao i da se podigne svijest o važnosti njegove zaštite.

Posjet Banjaluci je ujedno iskorišten kako bi predstavnik Instituta posjetio tvrtku Elas metalexpert d.o.o. , te predstavnicima tvrtke osobno isporučio izvješće o obavljenoj usluzi pred-dijagnostike intelektualnog vlasništva.