EUIPO честитао Институту на усвајању HDB-а

 

Мостар, 14. маја 2019. - Извршни директор Завода за интелектуалну својину Европске уније (EUIPO)  Кристијан Аршамбо (Christian Archambeau) честитао је Институту за интелектуалну својину Босне и Херцеговине на кориштењу пописа појмова из усклађене базе података у TMclass-у.

„Са великим задовољством вам захваљујемо на досадашњим напорима у нашим заједничким билатералним активностима дефинисаним у нашем Плану рада за 2019. Посебно желимо изразити наше најискреније честитке цијелом тиму Института за изврстан рад вашег особља, посебно у преводилачком раду на попису роба и услуга из усклађене базе података (HDB)“, пише Аршамбо у честитки упућеној директору Института за интелектуалну својину Босне и Херцеговине Јосипу Мерџи.

Након одлуке Института да користи HDB, сада пет завода за интелектуалну својину изван ЕУ-а користи и прихвата појмове из ове базе података. „Међутим, ово је прва верзија HDB-а на језику изван ЕУ-а и желио бих изразити своје велико задовољство овим опипљивим резултатом наше билатералне сaрадње", пише извршни директор EUIPO-а у честитки.

Од 6. маја 2019. Институт за интелектуалну својину Босне и Херцеговине (IIP-BIH) користи попис роба и услуга из усклађене базе података (HDB) у TMclass-у.