Мостар: Конференција „Интелектуална својиа и млади: Иновација за бољу будућност“

 Мостар, 25. априла  2022. године - Институт за интелектуалну својину  Босне и Херцеговине у сарадњи са пројектом 'ЕУ подршка правима интелектуалне својине у БиХ'' организује конференцију поводом обиљежавања Свјетског дана интелектуалне својине.

Конференција на тему „Интелектуална својина и млади: Иновација за бољу будућност“ одржаће се 26. априла 2022., са почетком у 11 часова у Мостару (хотел „Мостар“), а на истој ће бити представљени концепти интелектуалне својине у БиХ, са посебним фокусом на област патената, жигова, индустријског дизајна и ознака географског поријекла.

Учесници конференције ће имати прилику и да се информишу о подршци Европске уније унапређењу система права интелектуалне својине у БиХ, чиме се доприноси бољој конкурентности и иновативности привреде у БиХ. 

На конференцији се очекује учешће представника бизнис инкубатора и стартап бизниса који ће присуствовати уживо или онлајн.

Током конференције ће бити додијељена и овогодишња награда коју додјељује Институт за интелектуалну својину БиХ под темом „Изградимо бољу будућности уз иновације, креативност и интелектуалну својину“.

Свјетски дан интелектуалне својине представља прилику за младе особе да сазнају више о концепту интелектуалне својине, како он утиче на стварање прихода и отварање нових  радних мјеста, те на који начин могу своје идеје претворити у стварност.