Институт учествовао на конференцији и сајму предузетништва жена у Републици Српској

 

Мостар, 30. октобра 2023. - Институт за интелектуалну својину Босне и Херцеговине је, на позив Привредне коморе Републике Српске, учествовао на 6. Конференцији и 3. Сајму предузетништва жена у Републици Српској, који су одржани 27.10.2023. године, у сједишту Привредне коморе у Бањалуци.

Своје производе и услуге представила су 23 привредна друштва из различитих сектора привреде као што је прехрамбена индустрија, производња вина и алкохолних пића, производња сокова, производња амбалаже и амбалажних производа, текстилна индустрија, индустрија намјештаја, туристичке услуге и услуге уређења простора и декорација, козметички производи, графичка индустрија, као и напредни производи каква је „паметна“ клупа на соларни погон.

У склопу сајма Институт је имао посебан штанд, на којем су посјетиоци могли добити цјеловити приказ активности Института и све информације о заштити права интелектуалне својине, те информације везане за услугу пред-дијагностике интелектуалне својине, намијењену привредним друштвима која желе бесплатну процјену тренутног стања и креирање препорука за заштиту интелектуалне својине. У оквиру Конференције и програма Европске мреже предузетништва организовани су билатерални разговори регистрованих учесника, на којима је учествовао и представник Института.

С обзиром да је Свјетска организација за интелектуалну својину ову годину посветила теми „Жена и интелектуална својина: Унапрјеђење иновација и креативности“, ово је била изузетна прилика да се сегмент женског предузетништва упозна са значајем заштите интелектуалне својине у данашњем пословном окружењу, као и да се подигне свијест о важности његове заштите.

Посјета Бањалуци је уједно искоришћена како би представник Института посјетио фирму Elas metalexpert д.о.о. , те представницима фирме лично испоручио извјештај о обављеној услузи пред-дијагностике интелектуалне својине.