ИП Панорама курсеви на интернет страници Института

 

Мостар, 15. јула 2015. – На интернет страници Института за интелектуалну својину Босне и Херцеговине од сада су доступни ИП Панорама курсеви, креирани да би помогли малим и средњим предузећима у управљању интелектуалном својином.

У дванаест модула курса обрађене су теме које говоре о значају права интелектуалне својине у развијању пословне стратегије малих и средњих предузећа, али се њима уједно подиже и свјесност о интелектуалној својини у предузетничком сектору и академској заједници тако што се даје практично знање о кориштењу интелектуалне својине за остварење пословног успјеха.  

Курсеве су заједнички развили Завод за интелектуалну својину Кореје, Корејско удружење за промовисање иноваторства и Свјетска организација за интелектуалну својину (WИПО) у оквиру пројекта „Заједнички развој садржаја за е-учење“ (The Joint Development of E-learning Content).

Након потписаног уговора између носиоца права за Босну и Херцеговину Атхене Просјектледелсе и Института за интелектуалну својину БиХ, ИП Панорама курсеви постављени су на интернет страницу Института и налазе се на сљедећем линку: http://www.ipr.gov.ba/sr/stranica/ip-panorama-sr.