Obavijest o održavanju 7. naučno-stručne konferencije „INN&TECH“ i Drugog sajma inovacija i inovativnosti INN&TECH

Centar za razvoj i promociju inovatorstva, tehnike i informacionih tehnologija-CRPIT Sarajevo, organizira 7. naučno-stručnu konferenciju „INN&TECH“ – konferencija o značaju razvoja tehnike, tehnologije, inovatorstva, inovativnosti i informacionih tehnologija.

Mostar, 8. januara 2024. - Centar za razvoj i promociju inovatorstva, tehnike i informacionih tehnologija-CRPIT Sarajevo, organizira 7. naučno-stručnu konferenciju „INN&TECH“ – konferencija o značaju razvoja tehnike, tehnologije, inovatorstva, inovativnosti i informacionih tehnologija.

Konferencija će biti održana u Sarajevu, Hotel Hills Ilidža, 23. januara 2024. godine, sa početkom u 9.30 sati.

Održavanje konferencije ima za cilj promociju značaja tehničkih i informatičkih nauka za opći društveni interes, zatim, značaj obrazovanja mladih za ove oblasti, te neophodnosti sinergijskog djelovanja obrazovnog, naučnog i privrednog sektora.

Teme konferencije:

-              Pedagoški aspekti primjene vještačke inteligencije

-              Obrazujemo li mlade za ono što ih čeka?

-              Kompatibilnost ishoda učenja i tržišta rada

-              Uspješni mladi koji su ostali u Bosni i Hercegovini... Šta možemo učiniti?

Organiziranjem Drugog sajma inovacija i inovativnosti INN&TECH želi se promovisati bosanskohercegovačke inovacije i inovatore, podržati ih u njihovom nastojanju da svojim inovacijama pomognu unapređenju privrede Bosne i Hercegovine. Jedan od bitnih ciljeva održavanja sajma je pružiti mladima, studentima i učenicima da prezentiraju svoje inovacije, inovativna i tehnička rješenja, te da šire svoje spoznaje i međusobno razmjenjuju iskustva. Na sajmu će svoje projekte izložiti preko 70 timova, sa preko 200 autora, saopćio je CRPIT.

Pokrovitelji događaja su Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke i Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo.

Poziva se sve zainteresovane iz obrazovanja, nauke, privrede, IT industrije, mlade i sve one koji se bave pitanjima mladih, inovatore, profesore, nastavnike, naučne radnike i sve zainteresovane da uzmu učešće na konferenciji i da posjete Drugi sajam inovacija i inovativnosti.

Više informacija o događajima, kao i registracija za učešće na https://inn-tech.ba/konferencija-2024/